כאנשי גיוס הלקוחות שלנו הם המנהלים המגייסים, ואלו לקוחות לא קלים. גיוס הרבה פעמים נתפס אצלם כ"תיק", משהו שלא מקדם את המוצר והמכירות ובכלל את היעדים העסקיים – שרק יביאו להם את הבנאדם הנכון עם כמה שפחות התעסקות בעניין. אבל העידן הזה נגמר – אין לאף אחד פריווילגיה להיות מחוץ ללופ בכל הקשור לגיוס כוח אדם איכותי לארגון (להרחבה בנושא – גיוס טוטאלי). בפוסט הזה אני רוצה לשתף בפרקטיקה ניהולית שמצאתי כאפקטיבית בחיבור מנהלים מגייסים לתהליך הגיוס.
מייל ניצחון על כל גיוס
הרעיון הוא לשלב בתמהיל התקשורת שלכם עם מנהלים מגייסים – מייל סיכום על גיוס שבוצע. בניגוד למייל welcome לעובד חדש שנשלח לכל החברה ובא לשרת צורך של היכרות ו"קבלה לשבט" – מייל סיכום גיוס בא לסמן אתכם כאנשי מקצוע שנותנים שירות בתחום שיש בו תחרות קשה ומאתגרת. לבנות שותפות דורש שיתוף מקצועי.
ואם אנחנו דורשים ממנהל מגייס מעורבות ומחויבות לתהליך הגיוס (תגובתיות, העברת מסרים, שימוש ברשת קשרים ועוד) מחובתנו להראות שבצד השני יש תהליך והוא מנוהל על מנת להצליח לאתר ולהביא את העובדים הטובים ביותר. זה לא יקרה רק כי מנהלים דיאלוג שירותי – אלא גם כי מנהלים תקשורת עסקית שמראה על חתירה לשיפור ולמידה ארגונית.
דוגמא למייל אפשרי


בכוונה אין כאן את סיום המייל – זה חייב להיות תפור למידה שלכם. ניתן להוסיף מידע על משהו שקרה בגיוס (פתיחת מקור גיוס חדש, כנס שהולכים או כל מידע רלוונטי), לתת שבח על מעשה מסוים, או סתם להיפרד.
דגשים נוספים
- מאוד קצר ולעניין
- חייבות להיות תובנות במייל (למידה מהתהליך / השוואה לנותנים קודמים ועוד) ולא רק זריקת מידע ונתונים.
- אם יש גיוסים רבים מאוד – לעשות סיכום חודשי
- סיכום חודשי – זה בכלל רעיון טוב
- זה לא יכול להיות מייל שבסאב טקסט שלו עובר המסר "הכל מעולה אצלנו". חייבת להיות למידה שקופה ואותנטית. ככל הניתן.
- גורם מספר 1 למחוברות עובדים הוא המנהל הישיר שמשפיע הכי הרבה על חווית העבודה. קחו אחריות מלאה על תהליך הגיוס – אבל באופן שלא לוקח מילימטר אחריות מהמנהל המגייס.
בהצלחהJ